Teljes volt a nosztalgia, amikor a gyerekek kedvéért ellátogattunk ebbe a csoda játék múzeumba, ahol családanyaként ismét gyermek lehettem. Az egyik vitrintől rohantunk a másik vitrinig és nem győztem mesélni a gyerekeknek az élményeimről.

 

A legtöbb időt a játék konyhák és kiegészítők mellett töltöttem, pont úgy, mint ahogy azt gyerekkoromban tettem. Szerintem a képek megnézése után sokan lesznek, akik nosztalgikus érzéssel gondolnak vissza a gyermekkoruk főzőcskézésire. Igazi retro konyhai csodával találkozhattunk.

Nem ismerek a barátnőim között, olyat, aki nem vágyott volna egy ilyen pléh játék konyhára. A mai napig érzem a pléh gyerek konyha hidegségét, ami maga volt a katarzis, amikor megpillantottam a karácsonyfa alatt. Olyan extrák voltak benne, mint forgatható grillcsirke sütő, -az egész munka pultot elfoglalta és a műanyag csirke mindig ketté nyílt benne-, toló ajtós konyha szekrény, -ami hol nyílt, hol nem-,  villany bojler, melybe vizet lehetett tölteni. Mind mind a 70-es évek vágyott háztartási cikkei voltak. Ehhez a csodás pléh konyhához nem is társulhatott más, mint egy kék fröccsöntött népi motívumokat idéző étkező garnitúra, szigorúan matricázott dekorral.

 

De találhatunk itt még sokkal régebbi játék konyha csodákat is, melyek anyukáink és nagymamáink gyermekkorát aranyozhatták be.

 

 

Ha még több gyerekkori csodával szeretnétek találkozni, akkor látogassatok el a Keszthely sétáló utcájában található VIDOR Játékmúzeumba, ahol több, mint 15,000 játék várja a gyerekeket és a gyermek lelkű felnőtteket.

 

8360 Keszthely Kossuth u. 10.

Nyitva tartás: naponta 9.00-19.00

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr203087660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mrssheperd 2012.01.04. 15:16:51

Szia! tetszik a bejegyzésed! Keszthelyi vagy? Régóta keresek bloggereket, akik keszthelyiek, mint én:)

Mazsom · http://www.mazsakonyhaja.blog.hu 2012.01.05. 15:06:02

Szia! Nem vagyok keszthelyi, csak nagyon sok időt szoktunk ott tölteni, mert nagyon szeretjük. Ha jól tudom a praktikák sok gyerekhez blog írója keszthelyi. Szia, R
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása