2011.06.18. 15:18
Miért hívnak egy tésztagépet WELLNESSNEK? Tésztakészítés házilag
Amióta megvettem a tészta gépet azóta töröm a fejemet, hogy miért hívnak egy tészta gépet WELLNESSNEK. De a hétvégén kipróbáltam és már egyértelmű. Olyan régen készítette gyúrt tésztát házilag, hogy el is felejtettem, hogy mennyire kemény meló, de a végeredmény magáért beszél. A legjobb tészta a friss házi tészta. Kaptunk egy adag friss mangoldot és ennek a kedvéért nekiveselkedtem a házi tészta készítésnek. A tészta készítéshez nincs is másra szükség csak jó minőségű lisztre és tojásra . Mire áttekertem az egész tésztát elgondolkoztam azon, hogy a KONDI GÉP jobb elnevezés lenne egy ilyen tészta gépre. De nem ez volt az első és utolsó találkozásom a formákat is tudó tészta géppel.
Hozzávalók:
- 450 gramm sima liszt
- 4 tojás (szoba hőmérsékletű)
- A tojásokat villával felverem és hozzáadom a lisztet, majd egynemű tésztává gyúrom.
- Kisebb darabokra vágom és áttekerem a tésztagépen.
- Konyharuhára szedem őket és egy órát pihentetem és csak utána főzőm ki.
- Nagyon bő sós vízben.
Eszköz igény:
- tészta gép
- konyha ruha
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.