Egy kerekszámos meglepetés szülinapra készült ez a torta, és a beszámolók szerint nagy volt a meglepetés és a tortának is sikere volt. Egy spontán sörözésnek álcázott meglepetés buli ünnepi zárása volt ez a torta. A perec a sörözés hangulata miatt kérte az unokanővérem, hogy kerüljön a tortára. Nagy családi összefogás, szervezés és titkolódzás előzte meg a meglepetés szülinapot. Ahol sajnos mi csak a tortával képviseltettük magunkat. Reméljük ízlett a torta. Boldog szülinapot az ünnepeltnek!
 
 
Hozzávalók:
Piskóta:
-          7+1ek kristály cukor
-          1 vaníliás cukor
-          8 tojás (sárgája + fehérje)
-          12,5dkg darált dió
-          3ek zsemlemorzsa
-          1ek finom liszt
-          2ek fekete kakaópor
-          1 sütőpor
-          1 csipet só
Krém:
-          12,5dkg darált dió
-          25dkg vaj
-          1 cs. vaníliás cukor
-          1dl tej
-          3ek rum
-          8ek cukor
-          1 citrom reszelt héja
 
Dekor:
-          60 dkg fehér marcipán
-          10 dkg barna marcipán
 
 
  1. Keverőgép segítségével a 8 tojás sárgáját a 7 ek cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverem.
  2. A száraz anyagokat liszt, kakaópor, zsemlemorzsa, darált dió sütőpor elkeverem.
  3. A 8 tojás fehérjét az 1 ek cukorral kemény habbá verem.
  4. A száraz anyagot óvatosan belekeverem a sárgájából készült masszába.
  5. Majd a kemény tojásfehérjét óvatosan beleforgatom, óvatosan dolgozom nehogy összetörjön a hab.
  6. A tepsit kivajazom és kilisztezem, majd beleöntöm a tésztát és elegyengetem.
  7. 160 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben készre sütőm. 20 percig az ajtót sem szabad kinyitni, mert akkor összeesik a piskóta. Tűpróba.
  8. Rácsra teszem a piskótát és hagyom kihűlni.
  9. Ha kihűlt három részbe vágom.
  10. A krémhez a  tejet felmelegítem, a két féle cukrot feloldom benne, majd belekeverem a diót végül a vajat a rumot és a reszelt citrom héjat.
  11. A krémet kihűtöm időnként megkeverem, hogy ne váljanak szét az összetevők.
  12. A tortát megkenem, majd a külsejét is beborítom a krémmel.
  13. A marcipánt enyhén porcukrozott szilikon nyújtódeszkán vékonyra nyújtom, majd a sodrófa segítségével beborítom a tortát. Rásimítom a marcipánt, majd a felesleges részt egy éles kés segítségével levágom.
  14. A barna marcipánból perecet formáltam és a tetejére tettem.
  15. Nem feltétlenül szükséges marcipánnal borítani. Szoktuk darált dióval is „bemorzsázni” és fél diókkal díszíteni.
 
Eszköz igény:
-          keverőkaros robotgép
-          habverős robotgép
-          kapcsos torta forma
-          lábos
-          nyújtó deszka
-          sodrófa
-          reszelő
-          kenő kés

A bejegyzés trackback címe:

https://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr272972890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...