Nagyon gyors, nagyon bögrés és nagyon szeretjük. Nincs szükség mérlegre sem, igazán gyors édességet, tízórait uzsonnát varázsolhatunk az asztalra. A klasszikus bögrés mákos receptet egy kicsit változtattam a recepten és egy nagy üveg magozott meggyel tettem még érdekesebbé. Mi egy bögre hideg tejjel szeretjük a legjobban.
 
 
 
Hozzávalók:
-          2 bögre mák
-          2 bögre liszt
-          2 bögre cukor
-          2 bögre tej
-          4ek olaj
-          2 tojás
-          1 csomag sütőpor
-          1 vaníliás cukor
-          1 citrom reszelt héja
 
-          1üveg magozott meggy +1ek liszt
 
-          a tepsi kikenéséhez egy kicsi vaj és liszt
 
  1. A meggyet szűrőbe öntöm és lecsepegtetem.
  2. A meggyen kívül az összes hozzávalót egy tálba teszem és jól kikeverem.
  3. A tepsit kivajazom és kilisztezem, majd a tésztát a tepsibe öntöm.
  4. A meggyre rászórok egy ek. lisztet és megforgatom benne. Majd egyenletesen eloszlatom a tésztán a meggyet.
  5. 160 fokos előmelegített sütőben 20-22 perc alatt készre sütőm TŰPRÓBA
 
Eszköz igény:
-          keverőkaros robotgép
-          tepsi
-          szűrő
-          reszelő
 
Sütési idő: 160 fokra előmelegített sütőben 20-22perc (tűpróba)

A bejegyzés trackback címe:

https://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr982966282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...