Az utóbbi időben csak írni nem volt időm, sütni és főzni szerencsére azért igen. Most aztán belehúzok és próbálom utolérni magamat, hogy Ti is részesei lehessetek a sok finomságnak és el is tudjátok készíteni. Improvizálás útján készült ez a desszert, de nagyon finom lett. Ami jó volt benne, hogy előre el tudtam készíteni és a friss eperrel nagyon üdévé lehet varázsolni.
 
 
Hozzávalók
Piskóta:
-          5 tojás
-          25dkg vaj
-          25dkg cukor
-          25 dkg liszt
-          1 csomag vaníliás cukor
-          1 csomag sütőpor
-          Sütéshez a tepsihez vaj és egy kicsi liszt
Krém:
-          1nagy  doboz light mascarpone (akkora pohárban volt, mint egy nagy pohár joghurt)
-          1 nagy doboz natúr joghurt
-          1 citrom leve és héja
-          2 ek porcukor
-          1 csomag vaníliás cukor
Plusz:
-          eper lekvár
-          fél kg friss eper
-          tejszínhab
Eszközök:
-          tepsi
-          keverőkaros robotgép
-          citrom reszelő
-          jénai/üveg vagy kerámia tál
 
  1. Keverőgép segítségével a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem, majd egyesével hozzáadom tojásokat. Végül pedig a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A tepsit kivajazom és kilisztezem, majd beleöntöm a tésztát és elegyengetem.
  3. 160 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben készre sütőm. (25-30 perc) Tűpróba.
  4. Hagyom kihűlni, majd felkockázom a piskóta 2/3-át. A másik harmad valahogy eltűnt. (Kockák 4*4cm)
  5. A krémhez valókat egy tálba teszem és simára keverem.
  6. Majd elkezdem a három hozzávalót rétegezni egy nagy tálba. Piskóta kockák, rácsorgatok 2-3ek eper lekvárt, majd a krémet és így tovább. A tetejére a krém jusson.
  7. Letakarva hűtőbe teszem, egy éjszakára, másnap friss eperrel tálalom. Ha nagyon nagy a dőzsölés, akkor tejszín habot is lehet hozzá kínálni.

 

Sütési idő: 160 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 25-30 perc. Tűpróba.
Elkészítési idő:
-          Piskóta: 15 perc + sütés+ piskóta hűlése + kockázás
-          Krém 10 perc
-          Rétegezés: 10 perc
-          Hűtés egy éjszaka

A bejegyzés trackback címe:

https://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr212908085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...