Elkészült az idei disznóvágásból a kolbász és szépen sorban lógnak a spájzban, eszement illat van. Nem rakott krumplit akartam főzni, de amikor beléptem, úgy megcsapott a friss kolbász illata, hogy nem tudtam mást csinálni.

 
Hozzávalók: (kb. 6 adag)
-          kb. 1,8 kg krumpli (lehetőleg egyforma méretű, mert akkor egyszerre fő meg)
-          8db tojás (kemény)
-          1 pár kolbász
-          5 dl tejföl + 2-3ek víz
-          10 dkg sajt
-          5 dkg húsos szalonna
-          2 ek olaj
-         
 
1.       A krumplikat  jól megmosom (nem pucolom meg) és sós vízben megfőzőm. Fontos, hogy mindegyik krumplit ellepje a víz, mert ami kilóg a vízből az nyers marad. Úgy tudom ellenőrizni, hogy megfőtte-e, hogy egy éles késsel beleszúrok, ha könnyen átszalad rajta, akkor készen van.
2.       Leöntöm róla a vizet és hagyom hűlni, letakart fedővel. Nem szeretem forrón pucolni, mert mindig megégetem magamat. Ha kihűlt meghámozom és felszeletelem. (kb. fél cm vastagra)
3.       A tojásokat keményre főzöm, lehűtöm, megpucolom és felkarikázom.
4.       A kolbászról lehúzom a héját és felkarikázom, a sajtot lereszelem és a szalonnát felcsíkozom.
5.       A tejfölt megsózom és 2-3 ek vízzel kikeverem.
6.       Én vas lábosban szoktam sütni, de egy jénai vagy egy tepsi is megfelel.
7.       A lábos aljára öntöm az olajat. Majd elkezdem rétegezni krumpli, tojás, kolbász tejföl és így tovább.
8.       A tetejére krumpli szeletek kerüljenek, amit megkenek tejföllel, megszórók sajttal és ráhelyezem a szalonna kockákat.
9.      180 fokos sütőben 1órat sütöm lefedve, majd a végén leveszem a fedőt és egy kicsit a lepirítom a tetején a sajtot.
 
 
 
Eszköz igény:
-          vas lábos, jénai vagy tepsi (fedővel vagy alufoliával)
-          lábos a krumplihoz
-          lábos a tojáshoz
-          sajt reszelő
-          fokhagyma zúzó
 
Sütési idő: 180 fokos sütőben alsó felső kb.: 1 óra

A bejegyzés trackback címe:

https://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr1002762207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...