Mazsom 2011.03.18. 14:32

Húsgombócok

A kék sárga áruház húsgombócai beszippantották a fiamat. Ha arra járunk, bármilyen napszakban elő tudja adni a most azonnal éhen halok műsort. Így itthon is sokszor kell gombócos ételt készíteni a családi béke érdekében.

Újabb gombócos darált húsos étel, igazán gyerek barát. Nálunk nagyon közkedvelt, íz világában alapvetően hasonlít egy bolognaira, de mégsem az, mert a gombócokban levő sajt és az a tény, hogy megsütjük a különleges ízt kölcsönőz az ételnek. ÉS ami a lényeg gombóc formájú.
 
 
Hozzávalók /40-45db apró gombóchoz – 4 személyre /
Gombócok:
-          500 g darált sertés hús
-          1 egész tojás
-          1 kis fej vörös hagyma apróra vágva
-          3 gerezd fokhagyma összezúzva
-          3 púpozott ek zsemlemorzsa
-          3 ek tej
-          5 dkg natúr kecskesajt reszelhető kemény fajta vagy parmezán sajt
-          kis csokor petrezselyem, felaprítva
-          1 kk kakukkfű
-          frissen őrölt bors
-          só (óvatosan, mert a sajt sós)
 
Szósz:
-          2 ek oliva olaj
-          1 kis fej vörös hagyma apróra vágva
-          2 konzerv hámozott aprított paradicsom
-          3 gerezd fokhagyma aprítva
 
„Sütéshez”:
-          3 ek olaj
parmezán a tálaláshoz
 
1.       A gombóchoz valókat egy tálba teszem és jól összedolgozom. Majd vizes kézzel apró gombócokat formálok belőle. ebből az adagból nekem 45 db gombóc kerekedett ki.
2.       Egy teflonba olajat melegítek és két adagban megsütőm a golyókat.
3.       Amíg a golyók sülnek, addig egy lábosba olajat melegítek és az apróra vágott vörös hagymát megpárolom, majd hozzáadom a zúzott fokhagymát és felöntöm a paradicsom szósszal és 10 percig rotyogtatom.
4.       Majd a megsült gombócokat a szószba szedem, összeforgatom őket.
5.       A tésztát megfőzőm, majd elkeverem a paradicsom szószos gombócokkal és parmezánnal tálalom.
 
Eszköz igény:
-          tál – a massza kikeveréshez
-          teflon
-          lábos a szószhoz
-          lábos a tésztához
-          sajt reszelő
-          fokhagyma zúzó
 
Elkészítési idő:  40 perc
 

A bejegyzés trackback címe:

https://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr782750144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...