Szeretem a forró csokit, jó bevackolódni egy jó könyvvel a kanapéra és közben forró csokit iszogatni. Az meg, hogy jön a férfi nevű szerelmesek ünnepe, az csak egy plusz arra, hogy elkészítsük ezt a kis kényeztetést és meglepjük vele szeretteinket.

 
Hozzávalók
-          250 g 70%-os vagy annál magasabb kakaóvaj tartalmú csokoládé
-          100 g átszitált porcukor
-          50 g átszitált holland kakaópor
-          csipet só
 
1.       A csokoládét felkockázom és vízgőz felett felolvasztom, nem szabad túl hevíteni.
2.       Ha már a 2/3-a megolvadt, akkor leveszem a tűzről, óvatosan nehogy belecseppenjen a víz. Letörlőm a tál alját.
3.       Kevergetve felolvasztom a maradék csokoládét, hozzáadom az átszitált porcukrot és kakaót és egynemű masszát készítek belőle.
4.       Belekanalazom a masszát egy zacskóba, erre azért van szükség, mert így egyszerűbb lesz a formába adagolni. 
5.       Megtöltöm a szilikon bon-bon formát vagy jégkocka tartót, majd beteszem a mélyhűtőbe. Erre azért van szükség, mert így nehéz beleállítani a pálcikákat. Amikor megdermedt egy kicsit, akkor beleállítom a pálcákat, ekkor már nem szükséges a hűtőbe tenni.
 
 
Eszköz igény:
 
-          lábos és egy hozzá passzoló tál a vízfürdőhöz
-          keverőlapát (jól jön)
-          hűtő tasak
-          szilikon bon-bon forma vagy jégkocka tartó
-          fa pálcika vagy hurka pálca vagy szívószál
 
 
Elkészítési idő:  15 perc + hűlés

A bejegyzés trackback címe:

https://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr402651857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása