2011.02.10. 18:33
Csoki szívek -- Keverem kavarom és egy gőzölgő forró csoki lesz belőle
Szeretem a forró csokit, jó bevackolódni egy jó könyvvel a kanapéra és közben forró csokit iszogatni. Az meg, hogy jön a férfi nevű szerelmesek ünnepe, az csak egy plusz arra, hogy elkészítsük ezt a kis kényeztetést és meglepjük vele szeretteinket.
Hozzávalók
- 250 g 70%-os vagy annál magasabb kakaóvaj tartalmú csokoládé
- 100 g átszitált porcukor
- 50 g átszitált holland kakaópor
- csipet só
1. A csokoládét felkockázom és vízgőz felett felolvasztom, nem szabad túl hevíteni.
2. Ha már a 2/3-a megolvadt, akkor leveszem a tűzről, óvatosan nehogy belecseppenjen a víz. Letörlőm a tál alját.
3. Kevergetve felolvasztom a maradék csokoládét, hozzáadom az átszitált porcukrot és kakaót és egynemű masszát készítek belőle.
4. Belekanalazom a masszát egy zacskóba, erre azért van szükség, mert így egyszerűbb lesz a formába adagolni.
5. Megtöltöm a szilikon bon-bon formát vagy jégkocka tartót, majd beteszem a mélyhűtőbe. Erre azért van szükség, mert így nehéz beleállítani a pálcikákat. Amikor megdermedt egy kicsit, akkor beleállítom a pálcákat, ekkor már nem szükséges a hűtőbe tenni.
Eszköz igény:
- lábos és egy hozzá passzoló tál a vízfürdőhöz
- keverőlapát (jól jön)
- hűtő tasak
- szilikon bon-bon forma vagy jégkocka tartó
- fa pálcika vagy hurka pálca vagy szívószál
Elkészítési idő: 15 perc + hűlés
A bejegyzés trackback címe:
https://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr402651857
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.