Újabb gyerek barát ételt szeretnék megosztani Veletek. Szerencsére nálunk nem kell „álcázni” a zöldségeket, rendes mennyiséget eszik belőle mindenki. De így fasírt formájában, még jobban csúszik a zöldborsó. A sütőben sült fasírtról nekem mindig a Stefánia vagdalt jut eszembe, de én azt nem igazán szeretem. Ha fasírt, akkor legyen kerek és legyen ropogós széle. A sütőben sült fasírt, mindezt tudja és nem kell olajban sütni. Nincsen a mindenbe beleívódó olaj szag és megspórolunk a szervezetünktől egy csomó felesleges zsiradékot. Az meg aztán a non plusz ultra, hogy még a zöldségköret is benne van a fasírtban, frissen és hidegen is nagyszerű.

 

Hozzávalók /15-16 db/
-          500 g darált sertés hús
-          250 g mirelit zöldborsó
-          3 egész tojás
-          1 fej vörös hagyma apróra vágva
-          2 gerezd fokhagyma, összezúzva
-          5 ek zsemlemorzsa
-          nagy csokor petrezselyem, felaprítva (én most mirelitet használtam)
-          frissen őrölt bors
-          frissen őrölt szerecsendió
-         
 
„Sütéshez”:
-          3 ek zsemle morzsa
-          3 ek olíva olaj
 
1.       A mirelit zöldborsót és a petrezselymet este kivettem a mélyhűtőből, így reggelre szépen kiolvadt.
2.       Az összes hozzávalót egy tálba teszem és alaposan összekeverem.
3.       A tepsit enyhén beolajozom, és egy tálba teszek kb. 3 evőkanálnyi  zsemlemorzsát, ebbe fogom majd beleforgatni a fasírtokat.
4.       Enyhén vizes kézzel megformázom a fasírtot, majd beleforgatom a zsemle morzsába és szépen egymás mellé helyezem őket a tepsibe.
5.       Ha mind készen van, akkor egy ecset segítségével, vékonyan lekenem őket olajjal.
6.       200 fokos légkeveréses sütőben 30 perc alatt készre sütőm.
7.       Párolt rizzsel vagy krumpli pürével igazán finom ebéd. A fasírtok hidegen is finomak.
 
 
 
Eszköz igény:
-          tál – a massza kikeveréshez
-          tál – a zsemlemorzsázáshoz
-          tepsi
-          ecset
 
Elkészítési idő:  10 perc
Sütési idő: Légkeveréses, 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc, 20 perc után ellenőrizd, hogy mennyire pírul, ha nagyon akkor mérsékeld a hőfokot 180fokra.
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr792633347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...