Jó pár évvel ezelőtt abban a szerencsében volt részem, hogy Szicíliában tölthettem egy kis időt, nagyon élveztük az életet, olyan igazi Carpe diem érzés volt. Éltünk jöttünk mentünk, fantasztikusakat ettünk.  Olyan pár hozzávalós tésztákat és vékony pizzákat ettünk, melyeknek az ízét a mai napig is érzem. Az egyik kedvenc helyünkön, egyik este egy tonhalas tésztához parmezánt kértünk, mire a pincér srác, akinél már törzsvendégek voltunk, megmerevedett és lesápadt. Parmegiano on fish NOOOOOOO! kiáltotta. Totál felháborodott, hogy mi halas ételhez parmezánt rendeltünk. Sarkon fordult és elment, és nem is hozott parmezánt. Én mégis szeretem ezen a tésztán a parmezánt. Hiányzik a „Parmegiano on fish NOOOOOO” haverunk, aki már csak így maradt meg a mi emlékezetünkben. Szeretnék még egyszer nála enni.

 

 

Hozzávalók: (2 főre)
-          1 doboz vizes tonhal konzerv
-          2 szál újhagyma
-          kb. 16 db fekete olíva bogyó ( itt most al forno verziót használtam, ami olyan mintha aszalt olíva bogyó lenne)
-          2 ek olíva olaj
-          4 gerezd fokhagyma
-          1 kk szárított kakukkfű
-          őrölt chili
-         
-          bors
 
-          20 dkg száraz tészta
-          parmezán
 
1.       A vizet felteszem forrni, majd sózom és a leírás szerint megfőzőm a tésztát.
2.       Az olíva olajt felforrósítom, az újhagymát és a szeletekre vágott fokhagymát bele dobom és gyorsan átkeverem. A konzervről leöntőm a levét és beleöntőm a teflonba, hozzáadom az olajbogyókat, majd a kakukkfüvet, pici sót, frissen őrölt borsot és chilit. Átforgatom és hozzáadom a tésztát.
3.       Parmezán forgácsokkal tálalom. Bocsi, „Parmegiano on fish NOOOOOOO” haverunk!
 
 
Eszköz igény:
-          teflon
-          lábos
-          szűrő
 
 
Elkészítési idő:  15 perc
 

Hozzávaló
1 fő
2 fő
3 fő
4 fő
6 fő
Tonhal (vizes)
0,5 doboz
1 doboz
1,5 doboz
2 doboz
3 doboz
Tészta
10 dkg
20 dkg
30 dkg
40 dkg
60dkg
Olíva
1 ek
2 ek
3 ek
4 ek
6 ek
Olaj bogyó
8 db
16 db
24 db
32 db
42 db
Fokhagyma
2 gerezd
4 gerezd
6 derezd
8 gerezd
12 gerezd
Kakukkfű
0,5 kk
1 kk
1,5 kk
2 kk
3 kk
Újhagyma
1 szál
2 szál
3 szál
4 szál
6 szál
Só, bors, örölt chili ízlés szerint

 

Foto: www.aatiffany.com

A bejegyzés trackback címe:

https://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr632561369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...