A nagy karácsonyi evészetek után egy könnyedebb recepttel szeretnék szolgálni. Halloumi sajt elég gyakran lapul a hűtő aljában, nagyon hosszú ideig jó és pillanatok alatt lehet belőle vacsorát készíteni. De most nem a klasszikus grillezett sajt verzióját készítettem, hanem töltelék alapanyag lett belőle.

Halloumi sajt: Közel-Keletről származó, eredetileg kecske-vagy juhtejből készített, téphető szerkezetű, sós sajt. Grillezésre kitűnően alkalmas, de nyersen is finom.

 

 
 
 
Hozzávalók: (4 főre)
-          8 db nagyobb csiperke gomba fej
-          1 csomag Grill sajt (Halloumi)
-          4 szelet bacon szalonna
-          1 db tojás
-          2 szál újhagyma
-          1 tojás
-         
-          bors
 
1.      A gombát megpucolom, a szárát kitöröm és a kalapjával lefelé egy tűzálló tálba teszem.
2.      A sajtot apró kockákra vágom, mint a francia salátába a répát, a szalonnát vékony csíkokra vágom, a hagymát felkarikázom, és egy tálba teszem. Hozzá ütöm a tojást sózom borsozom és jól összekeverem.
3.      Majd ezt a keveréket a gombafejekre halmozom.
4.      Előmelegített alsó felső sütésen 160 fokos sütőben 30perc alatt készre sütöm és melegen tálalom. Önmagában kitűnő előétel, könnyed salátával vagy rizzsel meg akár főétel is válhat belőle.
 
 
 
 
 
Eszköz igény:
-          tűzálló tál vagy tepsi
-          egy tál a töltelék összekeveréséhez
 
 
Elkészítési idő:  15 perc
Sütési idő: előmelegített alsó felső sütésen 160 fokos sütőben 30perc

A bejegyzés trackback címe:

https://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr872541905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...