Be kell valljam, szeretem a répa főzeléket és ezek után úgy gondoltam, hogy a répa levest is szeretni fogom. Nekiláttam egy jó kis meleg téli leves előállításának és nagyon finom lett.
 
 
Hozzávalók:
-          1 kg sárga répa (karikázva)
-          1 fej vörös hagyma
-          2 ek olíva olaj
-          1 ek liszt
-          1 liter víz
-          2 dl tejföl (20%)
-          1 kk kakukkfű
-         
-          frissen őrölt színes bors
 
1.       Olíva olajon megpárolom a hagymát, majd rádobom a felkarikázott répát és megpárolom.
2.       Amikor megpárolódott rászórom a lisztet és egy percig keverem.
3.       Hozzáadom a tejfölt felöntöm a vízzel és felforralom. Sózom borsozom és a kakukkfűvel ízesítem.
4.       Botmixerrel pépesítem és készen is van.
5.       Levesbetétnek az német típusú almás rétesből  elcsent levestésztából szaggattam hópelyheket és azzal tálaltam. Passzol hozzá a pirított barna kenyér is.
 
 
Eszköz igény:
-          lábos
-          botmixer
 
Elkészítési idő:  30 perc
 

A bejegyzés trackback címe:

https://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr712479880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kingad 2010.12.01. 18:39:58

már megint jó az időzítés:))) (m örülni fog:)))
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...