Krémes és ropogós egyben és ami a szakács szempontjából nem elhanyagolható, hogy szinte  a zacskós levesek gyorsaságával elkészíthető. A sült borsó német nyelvterületeken népszerű levesbetét, de már itthon is elég sok közértben kapható. Az egyszerű zöldség krémlevest játékossá teszi és segít abban, hogy a gyerkőcök szinte észrevétlenül belapátolják a zöldséget. 
 
Hozzávalók:
-          450 gramm mirelit borsó
-          1 közepes édes burgonya (apró kockákra vágva)
-          1 bio zöldségleves kocka (pl.: Alnatura, Müller stb.)
-          frissen őrölt bors
-          frissen őrölt szerecsendió
-          4 ek. sült borsó (levesbetét)
-         
 
1.       A borsót és az apró kockára vágott édes burgonyát a  lábosba teszem, felöntöm vízzel, hogy ellepje.
2.       Lassú tűzön főzőm, amint felforrt hozzáadom a leveskockát és addig főzőm, amíg a krumpli megpuhul.
3.       Az egészet összeturmixolom (botmixerrel vagy turmixszal).
4.       Friss szerecsendióval, sóval és frissen őrölt borssal ízesítem.
5.       Tányérokba szedem és friss sült borsóval tálalom.
 
Eszköz igény:
-          Lábos
-          Botmixer vagy turmix
 
 
Elkészítési idő:  20 perc

A bejegyzés trackback címe:

https://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr292458102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kucó 2010.11.22. 23:42:46

Rékus ez a leves rém gyorsan megvan - és Isteni lett!! :) Köszi
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...