Bárány combot sütöttünk a hétvégén, azt tudtam, hogy kuszkuszt szeretnék mellé tálalni, ami tényleg 5 perc alatt elkészül. Annyi volt benne a csavar, hogy a bárány alól kiszedtem a szaft felét felengedtem vízzel és azt forraltam fel, majd öntöttem a kuszkuszra. (1 bögre kuszkuszhoz, 1,5 bögre forró folyadék kell.) Így mennyei íze lett a kuszkusznak. Vágytam valami “zőldre” is. Így esett a választás a céklára. Előző este megfőztem a céklát, a bárányt megpároltam, így tényleg a játszásról és a pihenésről szólt a vasárnap délelőtt és fél óránál nem volt több munkám ebéd előtt,.
 
kek_sajt_cekla.jpg
 
Hozzávalók:
  • 1 kg apróbb cékla vagy henger cékla
  • 20 dkg kék sajt
  • frissen őrölt bors
  • 2 gerezd fokhagyma vékonyan felszeletelve
  • olaj
  • rozmaring
  • petrezselyem
 
Elkészítés:
 
1. A céklát alaposan megmosom, nem vágom le a végeit, mert akkor “elvérzik”.
2. Sós vízbe odateszem főzni és puhára főzőm. Leöntöm a levét és hagyom kiülni, úgy sokkal könnyebb meghámozni.
3. Egy tűzálló tálat kiolajozok, a céklákat felkarikázom és szépen elhelyezem az edényben.
4. Sózom, borsozom, meglocsolom egy kevés olajjal, vékonyan rászeletelem a kék sajtot, rászórom a fokhagyma szeleteket. Rozmarin ágat tűzök közé. A sóval óvatosan, mert a kék sajt is sós.
5. 180 fokos előmelegített sütőbe 15-20 percig sütöm. Tálalás előtt apróra vágott petrezselyemmel megszórom.

A bejegyzés trackback címe:

https://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr217130363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása