Ez volt az én idei advent sütemény sütő versenyre benevezett alkotásom. Én nagyon elégedett voltam vele. Egy negyedik helyet sikerült vele megszerezni. Ami így első próbálkozásnak nem is olyan rossz. Tavaly debütált ez a torta először a karácsonyi asztalunkon és akkor nagy sikert aratott a családban. 

DSC_1806.JPG


Hozzávalók: 

Piskóta:

Kétszer sütőm meg ezt a mennyiséget, hogy két lapot kapjak.

  • 6 tojás fehérje
  • 12 dkg porcukor
  • 10 dkg liszt
  • 4 dkg olvasztott margarin, kihűtve
  • csipet só
  • 10 dkg étcsokoládé, apróra vágva
  • 10 dkg dió durvára törve
  • 10 dkg kandírozott narancshéj, apró kockákra vágva
  • + margarin és liszt az edény kikenéséhez

Krém:

-          500gramm mascarpone

-          1 citrom reszelt héja (kezeletlen)

-          2 ek porcukor

-          fél citrom leve

Fenyőfák:

-          200 gramm étcsokoládé

Elkészítés:

  1. A margarint felolvasztjuk és hűlni hagyjuk.
  2. A lisztet és a porcukrot egy tálba tesszük. Ügyeljünk arra, hogy a porcukorba ne legyenek nagyobb darabok. Hozzákeverjük a csokoládét, diót és a narancshéjat.
  3. Egy csipet sóval kemény habbá verjük a hat tojás fehérjéjét.
  4. A fehérjéhez három részletbe óvatosan hozzákeverjük a szárazanyagot. Vigyázzunk, hogy a habot minél kevésbé törjük össze. A végén hozzáadjuk a lehűlt felolvasztott margarint.
  5. Az egészet egy alaposan kivajazott és kilisztezett torta formába önjük.
  6. Előmelegített légkeveréses sütőben (160fok) 25 perc alatt készre sütjük. Tűpróba.
  7. Ezt még egyszer megismétlem, hogy két ilyen minden földi jóval ellátott piskóta lapot kapjak.
  8. A krémet kikeverem és megkenem a két piskóta lapot és bevonom az egész tortát, rusztikusan egyengetem el rajta a mázat. Jól lehűtöm a tortát.
  9. A csokoládét összetördelem és felmelegítem, zacskóba teszem, sarkát kivágom a zacskónak és sütő papírra rajzolom a fákat. Használható habzsák is vékony író fejjel. Hagyom megdermedi a csoki fákat. Majd a torta oldalához illesztem.

DSC_1811.JPG

Eszköz igény:

  • kerek torta forma (26 cm)
  • habverő
  • tál a szárazanyagok keveréséhez
  • szilikonos lapát a könnyebb összekeveréséhez
  • kis lábos a margarin felolvasztásához
  • sütő papír
  • zacskó vagy habzsák vékony írófejjel a fenyők megrajzolásához

A bejegyzés trackback címe:

https://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr295682594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása