2013.06.02. 17:55
Sajttorta alias cheescake
Ezt egy olyan torta, ami mindig sikert arat. Mostani szülinapra két tortát sütöttem egy nagyon csokisat és egy sajt tortát. A gyerekek a nagyon csokis brownie torta után, csak úgy kértek belőle, hogy a fehér tortából kérek, a szülők meg, hogy túró tortából kérnek. Amikor mondtam, hogy sajt torta a gyerkőcök szeme elkerekedett, a szülők meg lelkesen rámozdultak. Aki egyszer megkóstolja a rabjává válik.
Hozzávalók:
A süti alja:
- 20 dkg ZABFALATOK – NATUR keksz
- 10 dkg olvasztott vaj
Krém:
- 5 doboznyi natúr Philadelphia /5*125g/ fontos, hogy szoba hőmérsékletű legyen, mert különben nem lehet simára keverni.
- 2 dl tejföl 20%
- 15 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 tojás sárgája
- 2 egész tojás
- 2 púpozott ek. étkezési keményítő
1. A kekszet összeaprítom a robotgépbe, a vajat megolvasztom és a kettőt összekeverem. A torta forma aljára sütő papírt teszek, majd az aljába öntöm és egyenletesen eldolgozom. Én egy vizes poharat szoktam használni tömörítés végett. Majd a torta formát kívülről jól bebugyolálom alufóliával, hogy a vízfürdő, nehogy beszivárogjon a tortába. Ha megvan, beteszem a hűtőbe, amíg elkészül a krém.
2. Mindent egy tálba teszek és nagyon alaposan összekeverek. Majd ráöntöm a „tésztára”
3. Közben vizet forralok, a vízfürdőhöz. A tortát beleállítom a tepsibe és köré öntöm a forró vizet, majd beteszem a 180 fokra előmelegített sütőbe és 45-50 perc alatt készre sütöm. Óvatosan a tepsi ki és berakásánál, nehogy leforrázd magad.
4. Amikor kiveszed, akkor még remeg egy kicsit, de a sütőből kivéve még tovább sül. A vízből vedd ki , de a torta formába, hagyd kihűlni.
5. Legfinomabb, ha egy éjszakát áll.
Eszköz igény:
- aprítógép a kekszhez
- kis lábos a vaj megolvasztásához
- keverőgép, (habverővel)
- kapcsos torta forma (26 cm)
- 6-8 cm-es peremű tepsi, amibe belefér a torta forma
- alufólia a torta forma bebugyolálásához
- lábos a víz forraláshoz vagy víz forraló
Elkészítési idő: 30 perc
Sütési idő: Előmelegített 180 fokos sütőben (alsó-felső) vízfürdőbe 45-50 perc
2 komment
Címkék: torta sajt torta cheese cake
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
mrs.starkey 2013.06.03. 00:45:04
ha nem tudsz helyesen írni:
1. ne blogolj!
2. de ha mégis, nézesd át a posztot élesítés előtt valakivel, akinek több érzéke van a helyesíráshoz mint neked.
Judy Epokit 2013.06.03. 08:56:22
Ha már otthoni sütés akkor lehetne kicsit igényesebben. Próbáld ki így is a tésztát. Kicsit több munka csak:
1 csésze (240 ml) szitált liszt (BL-80)
1 teáskanál reszelt citromhéj
¼ teáskanál vanília
¼ csésze (60 ml) kristálycukor
½ csésze (120 ml) vaj
1 tojás sárgája
A töltelékből a keményítőt kihagynám, helyette alacsonyabb hőmérsékleten kezdd a sütést (120 C) 45 percig utána mehet fel 150C -ra normál alsó-felső üzemmódban.