Itt a farsang áll a bál. Napok óta egy nagyon szelíd oroszlán jön megy a lakásban, akitől a kisebbik mindig nagyon megilletődik, majd amikor megszólal, akkor ismét fülig ér a szája. Remélem a jelmez egyben és épségben megéli a pénteki élő showt. Szerintem az a jelmez a jó jelmez, ami szinte a bőrévé válik a gyerekkel és fesztelenül tud benne jönni menni és élvezni az életet. Szerintem ez az anyósom által varrt oroszlán igazán egy ilyen darab, látszik rajta, hogy szívvel lélekkel készült és nagyon otthonosan éri magát benne az új tulaja. Még a nagy bátyusnak készült, aki most már térdelve sem férne bele.
lampion DSC_07212.JPG
Nincsen farsang fánk, beöltözés és természetesen színes dekoráció nélkül. Nálunk a dekorálás fő célja az, hogy előkerüljön a nagy létra fel tudjon rá mászni Zsimbi és ide-oda a magasabb régióba mindenhova különböző dekorációkat aggasson. A létráért, mint jutalom falatért egészen sokáig le lehet kötni. Nagyon kis egyszerű lampionokat készítettünk, melyeket még az ovis emlékeim hoztak elő. Egészen gyorsan megvan és nagyon látványos.
lampion DSC_07211.JPG
Hozzávalók:
- A/4-es méretű színes lap
- olló, lehet cakkos szélű olló is, úgy még izgalmasabb a minta
- tűzőgép
- szalag
1. Az A/4es lapot a hosszabb oldala mentén félbe hajtom.
2. Majd a a szélétől kb. 2 centiméterre elkezdem bevagdosni (a lapot összehajtva hagyom és a hajtástól kezdem a bevágást), de nem vágom egészen végig a tetejétől kb. 2 centinyire megállok.
3. Így haladok 1-1,5 centimétereként egészen a lap végéig, úgy hogy a végén megint maradjon egy 2 centiméternyi sáv.
4. Ha ez így megvan, akkor összefogom a papírt hengert formálok belőle és megtűzöm.
5. Szalagot tűzők rá, ami a mi esetünkben egy szakad szerpentinből készült.
6. És kezdődhet a létrázás. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr425072367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása