Kint szakad az eső, a fákat tépázza a szél. Zsimbi pörög, darálja a lakást, nehezen viseli, hogy nem tudunk kimenni a szabad levegőre. Gyorsan elő valami ötlettel, hogy megfékezzük a további tombolást. Karácsonyi dolgot már nem, de húsvéti dekort még nem, így kerültek elő a szívecskék. Az ujj festés mindig működött, de most sablonnal készítettünk üdvözlő lapokat.
SZIVECSKES KEPESLAPDSC_04555.JPG
SZIVECSKES KEPESLAPDSC_04534.JPG
Annak érdekében, hogy nem mozduljon el a karton, amire pecsételünk egy tartó formát szerkesztettem. Egy bármilyen karton doboz vagy karton darab megteszi. A lényeg, hogy ne legyen túl vastag. Jól jársz, ha a nyomtatott fényesebb oldala kerül majd a pecsételős oldalra, mert így nem áztatja el a festék a papírt és szín váltás előtt simán le tudod törölni róla az előző színt. A kívánt mintát ablakszerűen kivágjuk és hátul füleket hagyunk, hogy a papírra rá tudjuk hajtani, ezek fogják majd a helyen tartani a papírt, hogy a minta szépen alakuljon.
SZIVECSKES KEPESLAP110.JPG
Szerintem a kép magáért beszél.
SZIVECSKES KEPESLAP21.JPG
Majd belehelyezzük a karton lapot, mely ebben az esetben egy félbe hajtott lap, de lehet egy egy szimpla lap is.
SZIVECSKES KEPESLAP42.JPG

Megfordítjuk és kezdődhet a pecsételés. Lehet ez az ujjunk, parafa dugó vagy egy kisebb méretű pecsét is. Pecsételésre használhatunk festék párnát, vízfestéket vagy temperát. (Ha ujjal festünk, akkor válasszunk lemosható gyerek barát festéket.
Fontos, hogy a sablon szélére nagyobb hangsúlyt fektessünk, mert így tudjuk a formát a legjobban elővarázsolni.
Óvatosan kivesszük a keretből a lapot és készen is vagyunk. 
SZIVECSKES KEPESLAPDSC_04534.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr685060848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása