Mazsom 2013.01.09. 11:33

Biscotti

Nosztalgikus hangulatba kerülök, ha valahol biscottit látok, mindig az olaszországi emlékek tódulnak elő. Aprócska kicsi falu főtere, reggeli napsütés, haragzúgás, beszélgető emberek, friss illatos kávé és egy adag biscotti. Én imádom.

Miért nem jutott eddig eszembe, hogy ezt itthon is el lehet készíteni, arra nem tudom a választ. És azt sem tudom, hogy miért gondoltam, hogy ez egy bonyolult édesség. Hát nem az, nagyon gyorsan össze lehet állítani és sokkal kevesebb munkával készen van, mint bármilyen más apró sütemény.. Nálunk hatalmas régi zöld üvegben lakik és olyan jó ránézni.

BISCOTTI_DSC_00691.JPG

Hozzávalók (kb. 80 darab egy nagy 5 literes üveg tele lesz vele) – lehet felezni a receptet:

-          60 dkg liszt

-          40 dkg kristály cukor

-          30 dkg hántolt egész mandula

-          6 tojás

-          1 csomag sütőpor

-          2 csomag vaníliás cukor

-          1 kk só

 

  1. A lisztet, a cukrokat, a sütőport,  a sót és a mandulát összekeverem. A tojásokat felverem és  elteszek belőle kb. két evőkanálnyit. Ezzel fogom majd a süti tetejét megkenni.
  2. A tojásokat és a száraz hozzávalókat összekeverem én egy fakanállal szoktam.
  3. A sütőt előmelegítem, légkeverés 160 fok.
  4. Kibélelek két nagy tepsit sütőpapírral és mind a két tepsiben egymástól 6-8 centiméterre két lapos hasábot formázok. kb. 25 cm hosszúak lesznek és 7cm szélesek és 1,5 cm magasak. Összesen 4 ilyen hasáb lesz a végeredmény 2-2 mindkét tepsiben.
  5. A tetejüket megkenem a maradék tojással és irány a sütő. 160 fok légkeverés kb. 25 perc, amíg szép aranybarnák nem lesznek.
  6. Kiveszem a sütőből. kb. 10 percet pihentetem/hűtőm őket, majd egy éles késsel felszeletelem (1cm vastagra) és szépen lapjával visszarendezem a tepsire.
  7. 6-8 percig szárítom az egyik oldalukat, majd átforgatom őket és a másik oldalukat is még 5 percig szárítom.
  8. Rácsra szedve kihűtőm, majd a mehetnek is be a nagy üvegbe.
  9. Ajándéknak is kiváló.

 

 

Eszköz igény:

-          sütőpapír

-          tepsi

-          tál - fakanál

-          kenőtoll / kenőecset (tojáshoz)

-          éles kés

-           

 

Előkészítési idő: 10 perc 

Sütési idő:  A sütési idő függ a sütőtől, a hasábok méretétől és végül a felszeletelt sütik vastagságától is.

  1. 160 fok légkeverés 25 perc (amíg aranybarna nem lesz)
  2. 10 perc pihentetés – szeletelés
  3. egyik oldal 6-8 perc, majd másik oldal 5 perc

A bejegyzés trackback címe:

http://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr335007957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Kolozsgabi 2013.01.14. 09:40:09

Érdekes, édes kétszersült tulajdonképpen? Mihez lehet enni, tejeskávéhoz? Valószínűleg kissé diétásabb változatban is el lehet készíteni, ki kéne próbálni (nálunk most kalóriastop van sajna).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...