Sok gyerkőc ablakába hozott csokikat rejtő ablakos adventi kalendáriumot az a bizonyos nagyszakállú. Lassan ürülnek az ablakok és a naptár jobb esetben a szelektívben végzi és nem a kukában. A mi tavalyi naptárunk megmenekült és egy éven keresztül rakosgattam minden felé a lakásban. Tudtam hogy még valamit tudunk kezdeni ezekkel a formákkal, először abban gondolkoztam, hogy majd kiöntjük csokival és akkor megint lesz BOB MESTER és a TRIXI a betonkeverő formájú csokink, de nem így lett.
DSC_0425.JPG
Egy zacskó gipsz pihent a spájzban, hogy Lucus baba lábnyomát megörökítsük az utókornak, de ez a project valahogy elmaradt. Így aztán az adventi kalendárium műanyag formáiba öntöttük a gipszet és lett belőle hűtő mágnes, társas figura és egy nagyon klassz délutáni program, mely türelemre tanította a kicsi fiamat, lehetett benne kavarni, tápszeres kanállal kitölteni a formákat, várni amíg szilárdul a gipsz, tapizni a még meg nem szilárdult gipszet, kipattogtatni a formából és a végén lecsiszolni a sorját a formák széléről.
Szuper buli volt! Szeretem amikor a tárgyaknak új értelmet nyernek!
Hozzávalók:
  • egy adventi kalendárium műanyag hátlapja
  • gipsz
  • víz
Eszköz igény:
  • egy másfél literes PET palack alsó 15 centiméteres része
  • keverő kanál pl.: spatula
  • műanyag kanál, mi egy tápszeres kanalat használtunk
  • csiszolópapír
DSC_0424.JPG

Elkészítés:
1. A gipsz port a vízzel a leírás alapján óvatosan kikeverjük
2. Belekanalazzuk a formákba
3. Megvárjuk amíg megszilárdul, majd kipattogtatjuk a formákból
4. A formák szélén található sorjákat lecsiszoljuk

A bejegyzés trackback címe:

https://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr644962779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása