Nagyon nagyon szeretem a répát. Gyerek koromban nem azzal próbáltak rábeszélni, hogyha megeszem, akkor jól fogok tudni fütyülni, hanem azzal, hogy jót tesz a szemnek. Apukám minden egyes alkalommal, amikor répa került az asztalra, feltette a kérdést, hogy jót tesz-e a répa a szemnek? Mire a tömör és rövid magyarázat az volt, hogy hát persze, hiszen ki látott már szemüveges nyulat. J

A répa bármilyen formában jöhet, nyersen sütve, párolva, krémlevesként, de a répa főzelék is előkelő helyen szerepel.

 

 

Hozzávalók:

  • 1,5kg sárga répa
  • vaj
  • olíva olaj
  • 2ek finom liszt
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl tejföl
  • 2 dl víz
  • 2 nagy csokor petrezselyem finomra vágva      
  • frissen őrölt bors

 

  1. Répát megpucolom és a sajtreszelő nagy lyukán lereszelem. De ez már az a mennyiség, amiért elő szoktam venni a robotgépet és azzal reszelem le.
  2. A vajat az olívaolajon megolvasztom, majd rádobom a reszelt répát, sózom és közepesen puhára párolom.
  3. Megszóróm a liszttel és jól elkeverem. Hozzáadom a petrezselyem felét és jól átkeverem.
  4. Felöntöm a tejszínnel, vízzel és a tejföllel, majd felforralom.
  5. Hozzáadom a maradék petrezselymet, frissen őrölt borssal ízesítem és készen is van.
  6. Sült virslivel vagy natúr csirkemellel szoktuk fogyasztani, de én magában is szeretem.

 

Eszköz igény:

  • lábos,
  • sajt reszelő nagy lyukú vagy robot gép

 

 Elkészítési idő:  30 perc

A bejegyzés trackback címe:

https://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr703590132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása