A karácsony, már a múlté főleg ebben a tavaszias télben, de karácsony előtt nem volt időm leírni ezt az egyszerű és mutatós ajándéknak az elkészítését és nem is akartam a család és a barátok előtt lelőni a meglepetést, így nem került ki a blogra, de ami késik az január közepén megérkezik.

Ajándékozni jó és ha saját magad készíted, akkor meg még jobb. Karácsonykor a konyhánkból sok féle ajándék került ki. Tavaly mézeskalács Betlehemeket készítettem, ami igencsak nagy falatnak bizonyult, Idén egy sokkal egyszerűbb, de nagyon mutatós díszt alkottam mézeskalácsból.

 

 

Az ötletet a húgomtól kapott süti forma kiszúró adta, de nem feltétlenül szükséges hozzá. Nagy siker volt minden megajándékozott nagy örömmel fogadta a mézeskalács illatú harangot.

A szokásos mézeskalács tésztából 10 db, ilyen harangot tudtam elkészíteni.  Recept itt.

Én nem egészen úgy készítettem, ahogy a termék videójában írják azt, én más sorrendet használtam és nem dekoráltam cukor mázzal, nekem így jobban tetszett.

 

Harangonként:

  • 2db levél motívum
  • 2 db 8,5 cm kör
  • 1 db 7 cm
  • 1db 6 cm
  • 3db 5 cm
  • 1db 3,6cm
  • 2 db 2,5 cm

 

  • A tésztát kb. 4mm vastagra nyújtom.
  • A köröket egy 1 cm kör kiszúróval középen kiszúrom. A leveleket meg az egyik végén kilyukasztom.
  • A sütést úgy alakítom, hogy különböző méreteket összerendezem,így jobban tudom szabályozni a sütési időt, mert egy 2,5cm kör máshogy sül, mint egy 8,5cm kör. Ha jól emlékszem három fő csoportra voltak osztva a méretek.
  • Ha megsült rácsra teszem és hagyom kihűlni.
  • Majd fogom a szalagot és felfűzöm a köröket.

 

Sorrend:

2,5cm-es kör, melyen egy szálat húzok át, majd a többi körön már mind a két szálat áthúzom, így a legkisebb kör elfordul és ez lesz a harang bim-bamja. Majd jön a 8,5cm kör „színe” a föld felé fordítva, majd erre egy másik 8,5 cm-es, melynek a színe felfelé van fordítva. Innentől minden körnek a színe lesz felfelé ebben a sorrendben 7cm, 6cm, 5 cm 3-szor, 3,6cm,2,5cm. Innentől megint szétválasztom a szalagot és az egyik szálat az egyik levélen a másikat a másik levélen húzom át. Megemelem, elrendezem a harangot és megcsomózom. Készen is van.

 

Eszköz igény:

  • levél alakú süti kiszúró forma 8 cm hosszú és a legszélesebb pontján 6cm széles – HA nincs akkor késsel vágom ki vagy egy kisebb kör kiszúróval cifrázom ki a levél szélét.
  • kör süti kiszúró forma vagy poharak egyéb kör formájú szaggatók a következő méretben: 8,5 cm, 7 cm, 6 cm, 5 cm, 3,6cm, 2,5 cm és 1cm
  • 5mm-es szalag harangonként 45-50 cm
  • tepsi
  • sütőpapír
  • sodrófa

 

Elkészítési idő:  4 óra

Sütési idő: Tepsinként 6-8 perc előmelegített alsó felső sütésen 175 fokon


 Termék fotó: www.tescoma.com

 

A bejegyzés trackback címe:

http://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr583539804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

anazar · http://konyhatunder.blogspot.com/ 2012.01.12. 15:13:26

Nagyon jó, ötletes, mutatós fenyőfadísz, konyhai dísz, sok helyre el tudom képzelni.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...