Hosszú, hűvös lassan poroszkáló téli délutánokon, Zsimbi és én is igénylem, hogy a játszáson, sok -sok mesén túl, csináljunk valami kreatívat is. Olyan igazi alkotósat, melyben örömünket leljük. Fontos, hogy ne kelljen hozzá különösebb előkészület és ne is legyen túlzottan költséges.

Krumpli nyomda nagy sláger, de a könnyen kifaragható mintákat szerettem volna egy kicsit megvariálni és valami újat alkotni. Az extra minták kifaragása nekem nem megy., így jött a mentő ötlet, hogy felhasználom a mézeskalács sütés után a konyhapulton sorakozó kiszúró formákat.

Pillanatok alatt készen is voltak a karácsonyi motívumos krumpli nyomdák.

 

 

Hozzávalók:

  • 1 pár darab krumpli
  • karácsonyi mintás kiszúró forma
  • festék párna gyerek barát festékkel VAGY tempera ecsettel
  • papír

 

Eszközök:

  • kés

Elkészítés:

  1. A krumplit félbe vágom.
  2. A kiszúró formát a krumpli vágott felébe nyomom. Óvatosan nehogy a kezedbe szaladjon. Kb. 0,5cm mélyen kell, hogy belemenjen a kiszúró forma a krumpliba. Ekkor oldalról bevágom a krumplit, körbe végig a mintáig.
  3. Eltávolítom a kiszúró formát és készen is van a krumpli nyomda.

 

www.mazsakonyhaja.blog.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr813458833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása