Márton nap már elmúlt, a ludak száma is biztosan megcsappant, mert sokan félnek a babonától, hogy aki Márton napon libát nem eszik, az egész évben éhezik. :) Természetesen mi sem hagytuk ki a liba evést és a gyereknek szóló Márton napi felvonulást sem. Csak a beszámoló maradt el.

Ami az evést illeti, nem főztem, hanem étteremben ettünk. Nagyon különleges Márton napi menüt ettünk a budakeszi Spájz étteremben igazán különleges és finom volt. Liba levest rendeltünk, ami nem klasszikus liba leves volt, hanem egy tejszínes zöldségleves, melyben egy libahúsból és libamájból készült gombócot tálaltak fel. Második fogásként pedig az elmaradhatatlan liba combot rendeltük, itt a köret volt a hagyományostól eltérő, mert grillezett káposzta levélbe töltött ludas kását párosítottak a szaftos ropogós liba combhoz. Igazán pompás kis vacsora kerekedett ki belőle, mely félig kockára fagyva a felvonulás után, igazán jól esett.

Na és a felvonulás kelléke a lámpás, melyet természetesen házilag kell készíteni. Nem mertem mécsest tenni a lámpásba, mert tartottam tőle, hogy baleset lesz belőle, ismerve a gyermekem vérmérsékletét. Úgyhogy törtem eleget a fejemet, hogy mitől fog világítani a lámpás, de szerencsére jött a mentő ötlet. A kék sárga áruházban találtam egy karácsonyi égősort, mely elemről működik. Teljes volt a boldogság és a fény az éjszakában.  

  

Hozzávalók:

 

  • 1 db befőttes üveg
  • pausz papír
  • üveg mosó drót vagy sima drót
  • liba vagy egyéb kinyomtatott motívum
  • beltéri égősor az IKEAból STRÁLA (595ft) +2 db ceruza elem VAGY egy tea mécses + gyufa

 

Eszközök:

  • olló
  • cellux
  • ragasztó
  • nyomtató

 

Elkészítés:

  1. A befőttes üveg magasságú csíkot vágunk a pausz papírból, olyan hosszú legyen, hogy körbe érje az üveget.
  2. Az üveg mosó drótot körbe tekerjük az üveg szájánál és a maradékból fület formálunk.
  3. A pausz papír egyik végét egy cellux segítségével az üveghez ragasztjuk, majd körbe tekerjük a pausz papírt és a másik végét is rögzítjük.
  4. Kivágjuk a mintát jelen esetben két libát és felragasztjuk a lámpásra.
  5. Beletessük az égősort és készen is vagyunk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr973387116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása