Imádom a zöld zöldbabot és rengeteg féle módon szoktuk elkészíteni. Párolva, sütve, köretnek, levesnek, ragunak és sorolhatnám. Most egy nagyon egyszerű könnyed nagyon jól bevált különleges nyári  vacsora ételt szeretnék bemutatni Nektek, mely egy pohár fehérborral a teraszon maga a nyaralás.

 

 

Aki babot szeretne ültetni a hétvégi házba merem ajánlani a bokros zöld zöldbabot, mert nem fásul meg és nem olyan idő érzékeny, hanem több napig és friss és jó marad, ha a száron marad. Ellenben a vajbabbal, amit akkor kell szedni, amikor éppen megérett. Hosszan kísérleteztünk a hétvégi házunknál a babbal, de amikor vasárnap eljöttünk, akkor még nem lehetett szedni, amikor pénteken visszamentünk, akkor meg már nem volt jó, mert szálkás lett, beszemesedett.  Na a zöld bab nem ilyen kényes.

 

Hozzávalók:

 

-          40 dkg zöld bab (zöld hüvelyes)

-          4 ek olíva olaj

-          3 kk darált paprika (sóban házilag eltett,vagy Édes Anna, de lehet csípős is)

-          2 kk curry

-          1 kk őrölt szerecsendió

-          frissen őrölt  vegyes bors

-          4 gerezd fokhagyma (késsel lapítva és apróra vágva)

-          só nem szükséges, mert a darált paprika sóban van eltéve

 

-          Pirítós kenyér

-          1 gerezd fokhagyma a pirítós bedörzsöléséhez

-          kevés friss petrezselyem a tálaláshoz

 

Elkészítés:

  1. A babot megpucolom és megmosom, jól lecsepegtetem.
  2. Egy 3 literes mélyhűtős zacskóban teszem a páchoz valókat, majd a beleteszem a babot. Megcsomózom és egyenletesen eloszlatom a pácot a babon.
  3. Egy tepsire egy ív sütőpapír fektetek és ráöntöm a pácolt babot, egyenletesen elterítem, majd 200 fokos előmelegített sütőben 15percig sütöm.
  4. Közben megpirítom a kenyér szeleteket, ha valaki szereti, akkor félbe vágott fokhagymával bedörzsölheti a megpirított kenyér szeleteket.
  5. A forró babot rászedem és friss borssal és frissen vágott petrezselyemmel tálalom.

Előkészítés: 15 perc

Sütés: 200 fokos előmelegített sütőben 15 perc. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr543079771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása