2011.07.07. 09:01
Hamburger buci 2. felvonás
Itt a nyár itt a könnyebb és gyerek centrikus ételek ideje. A hamburger nálunk bármikor jöhet és mivel nincsen igazán meleg, így bevállalható a sütő bekapcsolása is. A receptet Limaránál találtam és be kell valljam még jobb, mint amit eddig sütöttem, nem teljesen ugyanúgy készítettem, mint ő az eredmény szuper lett.
Hozzávalók:
- 2 dl langyos tej
- 2 ek. cukor
- 1 tk. só
- 40 g olaj (napraforgó)
- 1 egész tojás
- 100 g natúr joghurt
- 60 dkg finom liszt
- 2,5 dkg élesztő
- + 1 tojás a kenéshez
Elkészítés:
- A cukrot és az élesztőt egy villával összetöröm, majd 1 dl langyos tejjel felöntöm és hagyom, hogy felfusson.
- A többi hozzávalót egy tálba teszem, majd és hozzáadom a felfuttatott élesztőt és kidagasztom.
- Majd letakarom és duplájára kelesztem.
- A megkelt tésztát 9 egyenlőre részre (120g) vágom és zsemléket formálok belőle.
- Sütőpapírral bélelt tepsire teszem és duplájára kelesztem.
- A sütőt előmelegítem 180 fokra. A zsemléket egy felvert tojással lekenem pár percig hagyom, hogy a tojás megszáradjon, majd 18perc alatt készre sütöm.
Eszközök:
- bögre és villa az élesztő futtatásához
- tál
- dagasztó karos robotgép
- ecset és tálka a kenéshez
- tepsi és sütőpapír
Előkészítés: 2 óra
Sütés: 180 fokos előmelegített sütőben kb. 18 perc
Szólj hozzá!
Címkék: buci hamburger kelt tészta gyerek barát
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.