A császár morzsa nálam összefonódott a nagymamám ütött kopott kék vas lábosával. Fantasztikusan lehet benne, kellően ropogósra sütni a császár morzsát. De egy kicsit elszakadva a tradícióktól mostanában már teflonban szoktam sütni és abban is nagyon finom lesz. Nálunk barack vagy eper lekvárral a legkapósabb és ha marad másnap hidegen is nagyon szeretjük. És ami a legjobb benne, hogy reggel bekeverem, aztán a hűtőben pihen és este csak 5 perc munka van vele és már lehet sütni és melegen tálalni. Amikor ez van vacsira, akkor nem nagyon kell a népet az asztalhoz terelni, az illatára jön mindenki szépen sorban.

 
Hozzávalók
-          20 dkg búza dara
-          1 púpozott ek liszt
-          0,5 liter tej
-           1 csomag vaníliás cukor
-          10 dkg cukor
-          3 tojás (sárgája + fehérje habbá verve)
-          egy csipet só
-          fél citrom reszelt héja
-          5 dkg vaj
 
Tálaláshoz:
-          barack vagy eper lekvár
-          porcukor
Eszközök:
-          teflon
-          tál a gríz ásztatásához
-          habevő vagy habverővel rendelkező robotgép
-          fa lapát
-          citrom reszelő
 
  1. A búzadarát elkeverem a liszttel majd felöntőm a tejjel és beteszem a hűtőbe, legalább egy órára, de ha többet áll akkor sem lesz semmi baja.
  2. A tojás fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem.
  3. A cukrot, a vaníliás cukor, és a tojás sárgáját jól kikeverem, majd a grízes tejjel összekeverem. Hozzáadom a reszelt citrom héját.
  4. A vajat odateszem egy teflonba, hogy felolvadjon és felmelegedjen. Elég nagy teflonban szoktam sütni. kb. 35 cm átmérőjű, ha nincs ekkora teflonod, akkor sütheted kettőben vagy kétszerre.
  5. Majd a tojás fehérjét három részletbe óvatosan hozzákeverem.
  6. A meleg teflonba öntöm és 8-10 percig közepes lángon sütöm. Majd egy fa lapáttal cikkekre vágom és átfordítom. Hagyom sülni, a fa lapáttal darabolom és időnként megkeverem. Kb. 20 perc alatt készül el.
Elkészítési idő: 10 perc + 20 perc sütés

A bejegyzés trackback címe:

https://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr222896004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása