Számomra az egyik tökéletes reggeli, a lágy tojás fincsi kapirgálós tyúk tojásból. vajas pirítóssal. Igazi kellemes napsütéses vasárnap reggeleken egy illatos tejes kávéval számomra ez maga a gyönyör.

Én úgy szeretem a lágy tojást, ha a klasszikus nagyon folyós lágy tojás és a kemény tojás közötti állapotban van. Nagyon tud dühíteni, amikor a tojás héja eltörik és vízbe bugyog a tojás, ezért én nem a forró vízbe szoktam tenni a tojásokat hanem a csapvízbe és így nem reped meg.
 
 Hozzávalók  (1 főre)?
-          2 tanyasi tojás
-         
-          bors
-          kis kanálnyi vaj
-          2 szelet pirítós kenyér rozs kenyérből vajjal
 
  1. Egy kis lábosba vizet teszek és belehelyezem a tojásokat. Alágyújtok és a forrástól számítva 4 percig főzőm, majd hirtelen hideg vízzel lehűtöm.
  2. Megpucolom a tojásokat és egy pohárba teszem őket, összetörőm egy kanállal és egy kiskanál vajat teszek rá, mely szépen beleolvad. Sózom borsozom és vajas pirítóssal fogyasztom.
 
 
Eszköz igény:
-          kis lábos
-          pohár
-          kenyér pirító
 
Elkészítési idő: 10 perc

A bejegyzés trackback címe:

https://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr852776428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása