Voltál már olyan helyzetben, hogy álltál a lábos felett, hogy most miből is mennyit kéne beletenni. Én a tejbegríznél voltam sokszor így, hogy vagy híg lett vagy beton. Itt egy alap recept, amit reggel még félálomban is fel tudok idézni. Egy egyszerű alap receptet, amit csak szorozni kell.

 
 Hozzávalók:
-          1 dl tej
-          1 ek gríz
-          0,5 ek cukor
-           
Ezek az alap arányok és ezt lehet szorozni, ahogy tetszik.  (1 liter tejből kb. 4 adag jön ki)
1.       Lábosba a tej, bele a cukor és a gríz. Kevergetni amíg fel nem forr, majd takarékra veszem és a kellő sűrűségig kevergetem.
2.       Kakaóporral vagy fahéjas cukorral lehet tálalni.
3.       A lábost rögtön áztasd be, hogy ne száradjon bele, így sokkal könnyebb elmosni.
 
 
Eszköz igény:
-          lábos
-          habverő
-          kanál
 
Tipp: Ha maradna, akkor vízzel átöblített és nem eltörölt tálkába töltve, puding szerűre keményedik és ki lehet borítani és hidegen lekvárral is nagyon finom.
 
 
 
Elkészítési idő:  10 perc
 

A bejegyzés trackback címe:

https://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr512502212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kucó 2010.12.14. 13:33:12

Nosztalgia!!!! Szerintem este ezt fogok vacsizni! Rékus olyan klassz, mert annyi ötletet adsz és annyi jó élményt hozol vissza az ételekkel... Ráadásul, ahogy tálalva van, az embernek akaratlanul beindul a nyálelválasztása :)
Köszi!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása